luni, 24 august 2009

hello din nou! :)

tin sa spun k m-am inscris ieri la conservator! :)
habar nu am kti canditati vom fi, din moment ce a fost prima zi de inscriere si am avut fisa de inscriere q nr .13 :)
mda! sapt.viitoare incep admiterea, insa nu stiu exact in ce data, deoarece o sa fie festivalul "George Enescu", iar unii componenti ai juriului ar trebui sa stea sa jurizeze ziua atatea instrumente, k apoi,seara, sa cante si ei in festival...;))
in fine... mie mi-ar convenii acest lucru, deoarece as mai avea cateva zile la dispozitit pt studiu! :> :D

Vopseste-ti parul in mod natural, cu Henna

In cazul in care te-ai saturat sa folosesti vopseluri din comert, ce contin pe langa binecunoscutul amoniac, multe alte substante extrem de nocive pentru par, ai la indemana o varianta naturala: Henna.


Henna reprezinta o varianta naturala a nuantatorului, un produs vegetal provenit din frunzele pulverizate ale copacului de Henna care, dupa aplicare, confera parului diverse nuante, in functie de tipul ales. Culoarea originala este cea de roscat, dar in functie de nuanta parului si de celelalte ingrediente adaugate, se pot realiza mai multe nuante.


Fiind creata numai din elemente naturale, nu afecteaza parul asa cum alti nuantatori sau vopselurile de par o fac. Ba mai mult, este cunoscuta pentru efectele remarcabile pe care le are asupra podoabei capilare: hraneste parul, ii confera stralucire, indeparteaza matreata si ajuta la regenerare. Are proprietati antibacteriene si antifungice. Poate fi folosita cu incredere si de catre femeile gravide.

In forma ei naturala, Henna are culoarea verde si confera parului nuante de roscat (nuantele difera in functie de culoarea naturala a parului si de timpul de actionare, care poate fi intre 20 minute si 6 ore).

Exista mai multe tipuri de henna: henna vopsea (nuante de blond, roscat, saten si negru) si henna pentru ingrijirea parului ( Henna neutra si Henna cu chinina). Cu toate acestea, toate tipurile de henna au si un efect benefic asupra parului nostru. Aceasta intareste firul de par, ii da suplete si stralucire si este un antidot si pentru parul gras in exces.In cazul in care aveti un par uscat ar fi indicat sa completati compozitia cu un balsam cu henna sau cu ulei de masline.

Henna neutra nu coloreaza parul si are doar un puternic efect de regenerare. De asemenea da volum si stralucire parului fin si tern.


Cum aplici vopseaua?

Amesteca pulberea cu apa fierbinte intr-un bol. In functie de nuanta pe care vrei sa o obtii, poti combina pulberea cu diverse alte amestecuri.

Compozitia se amesteca bine pana cand rezulta o pasta omogena. Se aplica pasta in mod uniform, de la radacina pana la varful firelor de par. Se acopera capul si se lasa astfel intre 20 de minute si 6 ore. Apoi se clateste parul cu apa calduta, fara sampon. Poti adauga eventual putin balsam, pentru o pieptanare mai usoara.

Culoarea obtinuta prin vopsirea cu Henna dureaza in jur de o luna. Trebuie doar sa ai grija dupa, deoarece vopseaua din comert nu va mai prinde peste parul vopsit cu Henaa. Culoarea finala a vopselii se obtine abia dupa 2-3 zile de la aplicare, deoarece in acest interval Henna inca actioneaza asupra firelor de par.

Pe langa calitatile de vopsea, Henna este folosita si ca tratament pentru eczemele capilare, avand o actiune benefica impotriva bacteriilor si ciupercilor de piele.

Henna cu chinina este un alt tratament regenerant pentru par, care spre deosebire de celelalte tipuri hidrateaza parul uscat cu varfurile despicate.