miercuri, 3 iunie 2009


Hmm...gemenele mele preferate: Nikole si Alexandra! :) suntem bune prietene, ne cunoastem de la concursuri, dar legatura am pastrat-o mai mult prin iubitii nostrii, care sunt colegi de facultate ;)) sunt 2 fete dragutze si finute...ce canta tare bine la vioara! au avut un recital la noi, in Pitesti, aqm 1 saptamana...si, ca sa fie treaba-treaba, m-au invitat pe 29 si 30 mai si la balul absolventilor al liceului "G.Enescu", care s-a tinut la Ateneu :). Bineinteles ca am fost, ba chiar l-am luat si pe Dragos dupa mine..asta dupa ce am trecut pe la Conservator...si stateam sa ma feresc, ca nu cumva sa ma vada d-l Ratiu( pt cine nu stie, este proful q care fac eu meditatie la vioara, si este profesor in conservator, ba chiar sef de catedra la sectiunea vioara).Asa...am trecut pe la conservator, k avea Dragos muzik de camera...:...noroc k are o profa tare de treaba,k la cate repetitii fac...sa mai fi fost si una nebuna, innebunea de tot bebicu`meu! :))) apoi m-am dus si m-am intalnit q cele 2 fete( alexandra si nikole)...tin sa spun k spectacolul a fost minunat! :) acolo...da, intr-adevar, la G.Enescu se face muzik! sunt copii muncitori si buni!...he,he..iar la anu`vom fii colegi! bine,nu toti dau la Conservator,pentru k unii sunt atat de buni, inkt fac conservatorul in strainatate! mda...dar aici nu se mai tine cont de faptul k majoritatea au inceput studiul viorii la numai 5 ani...in fine, sper ca eu si fetele sa fim colege la anu`, desi ele intentioneaza sa urmeze facultatea la Boston!

Vine BAC-ul !

Vine BAC-ul! :(((
mai sunt 2 saptamani jumate, iar eu stau sa ma gandesc q groaza la kte mai am de invatat :-< .
azi am stat acasa, nici nu m-am dus la scoala...am stat sa fac variante la geogra,makr la aia sa iau nota mare :d...desi la simularea am avut cea mai mare nota, si anume, 9.30 \:d/, nu stiu qm va fii la bac ! de romana nu mai vorbesc, k nici nu m-am apucat de invatat..:)))) =))) rad, eu rad..dar nu e rasul meu :-s...park vad k o sa "ploua" q note de 4 si de 5 :(( ...si atat de mult o regretam pe d-na Vlad, profa de romana pe care am avut-o dintr-a 5-a pana intr-a 10-a...multe lucruri ne-a invatat,pakt k a iesit la pensie! : dak ne era in continuare profa, aqm nu mai era nimeni stresat...pana si copii buni din clasa asta au ajuns sa se roage sa ia la romana makr de trecere! :-s...off!!! si-mi vine sa zic ceva de profa asta pe care o avem aqm,dak se poate numii"profa"...k degeaba am avut-o tot anul,k a stiut doar sa ne dicteze din carte! :-<
mi s-a luat de toti profii care nu merita sa predea, sa fie in invatamant...off! dar mai e un pic...termin \:d/si...sper sa fie bine! :)

Rihanna


Ce conteaza valva din jurul tau cand ai prieteni si conturi pline? Se pare ca nu foarte mult. In vreme ce Chris Brown incearca de zor sa scape basma curata, Rihanna ne arata ca batuta sau nu... poti sa petreci la fel de bine. Fara discursuri sau explicatii pentru fani, Rihanna isi vede linistita de treaba.Zvonurile spun ca Rihanna si-ar fi sarbatorit tardiv ziua de nastere. Cert e ca a petrecut ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat luna trecuta.

Nu zic nu, dar nu era necesar sa dea lumii macar o explicatie? Probabil ca fanii au inteles ce au apucat. Mai precis, poti fi batuta mar atata vreme cat cifrele din cont se rotunjesc. Si daca unii au ceva probleme cu stilul tau de viata, apari in lumina reflectoarelor imbracata mai fistichiu si cu o noua coafura.Ochelarii si zambetul nu au parasit-o pe Rihanna nicio secunda, in timpul sederii sale intr-un club din New York. Alaturi de ea au sarbatorit si Beyonce si Jay Z, dar si alte persoane inca neidentificate.Grupul de prima mana s-a indreptat apoi spre restaurantul The Spotted Pig, restaurant din Manhattan.Zvonurile dau ca sigura impacarea vedetei cu agresivul sau iubit si chiar viitoare proiecte comune.Da, ce sa mai spunem. Ce nu fac vedetele pentru un dram de atentie! Din nefericire, zeci de femei din lumea intreaga trag concluzii gresite din cauza unei pustoaice inconstiente!

Cele 5 teste ale relatiei stabile


Nu poti sa stii niciodata cine este cu adevarat cel de langa tine, dar sunt momente in care realizezi ca relatia voastra a ajuns la un punct stabil, cand ajungi sa il vezi pe cel de langa tine cu alti ochi. Iar aceasta revelatie o ai dupa ce realizezi ca iubitul tau a trecut toate testele.


Cum care teste? Testele unei relatii stabile!


Acele etape ale fiecarei relatii, care daca au fost trecute, ofera siguranta si responsabilitate. Sunt acele must-do-uri care iti vor schimba relatia si modul de a-l percepe pe cel de langa tine.


Pentru inceput, trebuie sa intelegi ca o relatie stabila nu se gaseste peste noapte. Nu te poti intalni cu un tip intr-un club, sambata seara, si sa fii sigura ca duminica la 7 aveti o relatie stabila (intre noi fie vorba, aia e doar un one-night-stand).


O relatie stabila implica multa munca, o doza substantiala de incredere si daruire din partea ambilor parteneri. Si totul va fi incununat cu succes daca atinge cele 5 etape/ teste/ scopuri (puteti sa le spuneti cum vreti).





1. Determinare



Trebuie sa stiti ce va doriti, unde vreti sa ajungeti si daca puteti sa faceti asta impreuna. Nicio relatie stabila nu va fi posibilia daca pasii vostri se indreapta spre cai diferite.Daca sunteti convinsi ca sunteti perechea ideala, atunci trebuie sa luptati (uneori cu voi insiva) pentru a ajunge acolo unde va doriti.

2. Planificare



Nimeni nu spune ca trebuie sa decideti data nuntii la doar cateva luni dupa inceperea relatiei. Dar daca vreti o relatie de durata, trebuie sa stabiliti un plan al relatiei.

Puteti decide ca dupa 6 luni sa va cunoasteti familiei, dupa 9 sa va petreceti toate vacantele impreuna, dupa 12 sa va mutati impreuna si dupa 36 sa va logoditi. Sau cam asa ceva. De exemplu, eu i-am cunoscut pe parintii lui Dragos dupa numai 2 saptamani...asa ca, asta depinde de fiecare relatie. Toate aceste etape ii vor face lui viata mai usoara si tie iti vor oferi siguranta unei relatii stabile.



3. Deschidere



Nici unul dintre noi nu e dispus sa se schimbe doar pentru ca celalalt vrea asta. Insa intr-o relatie, mai ales una stabila, compromisul pare a fi cheia succesului. Pentru a garanta convietuirea in termeni normali, trebuie sa fiti dispusi sa renuntati la unele obiceiuri si sa acceptati altele noi.Incercati sa fiti deschisi spre experientele si cunostiintele celuilalt, impreuna veti depasi toate problemele care apar din cauza diferentelor dintre voi.


4. Misterul



Aici e mai dificil. Trebuie sa fiti deschisi si sa nu pastrati secrete unul fata de celalalt. Mai mult, nu trebuie sa va mintiti si nu trebuie sa pastrati secrete legate de fostele relatii.Insa, la fel de adevarat e ca un dram de mister nu a omorat pe nimeni. Descoperirea celuilalt face parte din frumusetea convietuirii cu celalalt.

5. Finante



Banii sunt o problema majora a relatiilor stabile. Fie sunt prea multi si nu sunt cheltuiti cum unul dintre parteneri si-ar dori, fie sunt prea putini, fie unul castiga mai mult decat celalalt... sau Dumnezeu mai stie care sunt problemele, cert e ca banii fac subiectul multor dispute.Tocmai de aceea trebuie sa stabiliti cine si ce are in relatia voastra. Sfatul meu ar fi sa nu lasati totul "la comun", pentru ca certurile vor deveni o obisnuinta. El nu trebuie sa stie cat ai dat tu pe ultima pereche de pantofi, dar nici tu nu trebuie sa stii cat a costat ultima lui "jucarie" motorizata.

Cucereste-l fara mila! >:)


Fii rea si nemiloasa si lumea o sa iti pice la picioare, cel putin barbatii pe care vrei sa ii cuceresti asta vor face. Cu cat pari mai greu de cucerit si mai greu de pastrat, cu atat iubitul tau va face eforturi mai notabile pentru a te face fericita.Asa ca lasa la o parte dragalasenia si scoate artileria grea! S-a terminat cu fata draguta si naiva, e timpul sa recurgi la solutii drastice pentru a-l cuceri!


Iata cum:




1. Nesiguranta + interpretare = Pericol


Barbatii nu se pricep la a ascunde lucrurile, tocmai de aceea intuitia feminina e atat de recunoscuta. Cand crezi ca ajungi aproape de linia de pericol, da doi pasi inapoi si nu risca sa iti pui relatia pe linie moarta.In clipa in care se va simti neglijat sau va crede ca nu esti interesata de el, o sa caute dragostea in alta parte.



2. Daca esti inabordabila, se simte special


Spiritul de vanator il face sa se simta atras de prada greu de cucerit, tocmai de aceea sa faci pe inabordabila nu e un lucru atat de rau. Joaca-te cu nervii lui pana simti ca mai are un pic si cedeaza. Apoi lasa-l sa respire si reia jocul imediat ce ti se pare ca relatia voastra leneveste.


3. Cu ochii in patru


Esti intr-un bar si ai observat un barbat extrem de atragator? Nu esti sigura ca el te-a remarcat? Atunci nu e cazul sa te uiti la el ca un soim la puiul de gaina! Uita-te de cateva ori si de cel mult 2 ori asigura-te ca faci contact vizual cu el.Dupa aceea pune-ti prietenele sa il monitorizeze, daca va fi interesat, se va uita el la tine. Astfel eviti sa pici drept un "fan" obsedat.



4. Fara numar


Radeti, glumiti, lucrurile merg ca pe roate si esti sigura ca vrei sa ii dai numarul tau de telefon. Mai gandeste-te o data! Daca e interesat, o sa ti-l ceara el si atunci ar fi bine sa ii spui ca ar fi mai bine sa iti dea el numarul lui. O sa il suni tu! P.S. Nu trebuie sa il suni peste jumatate de ora. Suna-l a doua sau a treia zi.


5. Cel mai bun sa castige


Cand mergi la o intalnire partenerul tau se va gandi ca esti atrasa de el si ca are sanse sa ajungeti in apartamentul lui. Ar fi bine sa ii dai de inteles ca nu esti sigura ca el e "alesul", ba chiar ca ai pe altcineva cu care ai putea sa faci asta. Nimic concret, doar cat sa il lasi sa se gandeasca daca are vreo sansa cu tine sau nu.


6. Flirtul de la inceput se cunoaste


La prima intalnire trebuie sa flirtezi, e un must, altfel nu se poate. Insa ai grija cum dozezi flirtul. Fii mult mai atragatoare la inceputul serii decat spre sfarsitul ei.


7. Secrete de budoar



Poate o sa fie la a doua intalnire sau la a patra, a opta sau Dumnezeu stie, insa intr-una dintre ele veti ajunge la discutii mai hot. Ai grija sa nu te dai de gol si sa nu ii povestesti absolut totul, unde ar mai fi misterul?

Poate va parea un subiect deja prea mult discutat….epuizat… Posibil, dar cu toate astea, cu atatea citate, scrieri, cantece, poezii, tot nu reusim sa intelegem, nu reusim sa gasim explicatia si originea acestui sentiment, concept, mod de viata sau cum l-am mai putea defini.
Ascult cantece despre iubire…
In general acestea au un mesaj trist, vorbesc despre o iubire pierduta, o iubire chinuitoare, o iubire care te inalta si te doboara. Incerc sa inteleg ceva mai mult, ce au simtit acei oameni care au scris acele versuri si pana la urma ma trezesc la fel cum am plecat, fara raspuns.


Ce e iubirea? De unde si cum apare?

Poate parea o intrebare stupida intr-o lume si o realitate atat de financiara si materialista, intr-o lume in care nu mai are nimeni timp sa se gandeasca la asta. Suntem prea ocupati, traind zi dupa zi alergand intre un job si o casa, asta in cazurile fericite. Am ajuns prea ursuzi si consideram aceste discutii despre iubire ceva pueril, inutil si invechit.
Dar pana la urma este sentimentul care ne da viata, care ne umple de bucurie mai mult decat orice job din lume, ce ne face sa zambim fara motiv, ce ne face sa sarim precum niste copii de bucurie. Iubirea e un sentiment de copilarie la o varsta matura si trebuie doar sa avem curaj sa o primim si ne va oferi momente de neuitat.
Dar aici intervine marea problema: frica. Frica de a simti, frica de a nu pierde. In general ne gandim din start la sfarsit, fara sa ne mai putem bucura de cuprins. Suntem prea prudenti pentru a iubi. De ce? Nu inteleg de ce unii nu inteleg ca iubirea nu inseamna intotdeauna suferinta si ca este singurul lucru incredibil din lumea asta. Este ceva atat de neexplicabil si misterios….este ceea ce ne defineste.

Oamenii ar trebui sa aiba mai mult curaj sa iubeasca…

Dar cand iubirea moare? Oare iubirea poate muri? Sau cum ne gasim, acele doua persoane capabile sa pastreze acest sentiment viu, pentru ca intotdeauna este nevoie de doi oameni pentru a realiza acest lucru.Calea spre iubire nu este una usoara, tocmai de aceea nu multi au curaj sa o strabata; multi renunta de la inceput considerand ca nu este ceva de care au nevoie, unii incearca si renunta la primul obstacol, unii se framanta toata viata incercand sa gaseasca raspunsuri imposibile la suferintele lor, iar altii, foarte putini de altfel, se bucura de ea cand o gasesc, atunci si doar atunci, in present si nu alt timp, au curaj sa iubeasca si sa-si deschida sufletul, sa acorde o sansa oricui ghidandu-se doar dupa vocea neauzita a inimii.

Trebuie sa avem curaj si sa intelegem ca putem fi liberi iubind, fara sa analizam permanent ce va urma, sansele acestui sentiment, posibilitatea daca el exista.Da, iubirea exista si e in fiecare dintre noi. Putem iubi si nu trebuie sa fim atat de selectivi, nu trebuie sa testam, sa supunem la probe pe cineva doar ca sa pricepem ca merita sa-l iubim. Trebuie doar sa simtim…si cand privim acea persoana in ochi si vom simti ceva, nedefinit, neexplicabil, parca intreaga noastra fiinta tremura, vom stii ca iubim.

Si daca pierdem acea iubire, daca suferim, trebuie sa o facem cu fruntea sus, mandri de faptul ca putem simti, ca avem aceasta capacitate minunata de a iubi, de faptul ca nu suntem simple carcase umblatoare fara suflet. Sa iubim fara sa ne temem ca acest sentiment va murii...

Gelozia, boala grea...

Posesivitatea si gelozia pot face oamenii sa se simta sufocati. Prin aceasta atitudine nu faci altceva decat sa indepartezi persoana iubita de tine si sa o faci sa se simta prinsa intr-o menghina. In plus, prea multa gelozie te afecteaza si pe tine.
Sa o luam cu inceputul...



Othello si Desdemona
Othello a devenit simbolul geloziei. Iago i-a speculat nesiguranta si l-a convins prin intermediul ei ca devotata si iubitoarea lui sotie, Desdemona, ii e necredincioasa. Originile nesigurantei lui Othello se gaseau in despartirea traumatizanta de familia sa nobila, la varsta de sapte ani, cand fusese rapit si facut sclav. In ciuda uriasului sau success ca general in slujba ducelui Venetiei, se simtea vulnerabil si nesigur ca om de culoare printer albi. Pentru Iago a fost o prada usoara.



O stare afectiva negativa
Un sentiment chinuitor si obsedant pe care il provoaca in sufletul cuiva banuiala sau certitudinea ca fiinta iubita ii este necredincioasa... Insa, ce e gelozia cu adevarat nu o stiu nici expertii, pentru ca se situeaza undeva intre emotie, stare de spirit si sentiment. Deseori, apare in mod brusc, sub forma unui atac, insotit de transpiratie, inrosirea fetei si batai accelerate ale inimii.Atunci cand vorbim despre gelozie probabil ca am putea vorbi despre cel putin trei lucruri diferite: in primul rand de gelozie ca despre un anume tip de comportament, un fel de competitivitate cu un rival, real sau imaginar.Am mai putea vorbi de gelozie ca tip de gandire, un fel de dorinta de exclusivitate in ceea ce priveste relatiile. Sau am mai putea vorbi, fireste, de gelozie ca emotie, de fapt de o combinatie de emotii, de reactii emotionale, combinatie care include frica, furie si anxietate.Studiile arata ca barbatii si femeile tind sa sufere de gelozie pentru motive diferite, de exemplu, atractivitatea fizica la un potential rival incita la gelozie mai degraba la femei decat la barbati.Formele de gelozie (si chiar gradul de intensitate) sunt conditionate cultural. Normele culturale decid adeseori cand, daca si in ce fel trebuie sa suferim de gelozie.


Barbat vs. Femeie
Barbatii si femeile reactioneaza diferit: femeile incearca sa faca fata starilor emotionale nascute de pierderea partenerului, in timp ce barbatii au tendinta de a se razbuna pe celalalt barbat care a intervenit. Aceasta diferenta de comportament, considera unii cercetatori, are radacini ancestrale si este strans legata de necesitatile de reproducere. Barbatii nu sunt gelosi pe o probabilitate, ci pe un fapt real. Femeile sunt geloase numai la gandul posibilitatii de a se intampla ca partenerul lor sa fie atras de altcineva.Intr-o anumita masura, gelozia este un sentiment normal, chiar justificat. Drama are loc cand gelozia incepe sa macine relatia. Amandoi partenerii sufera deopotriva: gelosul/geloasa se zbuciuma si traieste exagerat acest sentiment, intr-un mod irational, dar intretinut de anumite convingeri absurde, iar partenerul este marcat de lipsa de incredere si respect aratate de persoana iubita.


Si marile personalitati ale lumii au vorbit despre gelozie:„
Gelozia este mai mult o forma a avaritiei, manifestarea unui temperament cicalitor, decat expresia unei afectiuni ranite”- Victor Eftimiu
„Gelozia este viciul unei increderi nemarginite, virtutea unei inimi foarte sensibile”- Jeremy Bentham
„Gelozia e un monstru zamislit prin el insusi si nascut din el insusi”- William Shakespeare
„Gelozia e sentimentul care te face ridicol si te injoseste. Gelozia este umbra iubirii”- Liviu Rebreanu
„Gelozia e durerea de a vedea pe altul posedand ce posedam”- Diogene



Pentru a castiga lupta cu gelozia:
Intareste-ti increderea in tine!
Nu tine durerea in tine!
Lucreaza la imaginea ta!
Inceteaza sa intri in legatura cu tot ceea ce te face sa suferi!
Comunica fara ocolisuri!
Evita sa te gandesti la trecutul sentimental al celui de langa tine!
Nu te compara cu nicio alta femeie din trecutul sau!

Cand iti dai seama ca partenerul tau te iubeste?

Cand iti dai seama ca partenerul tau te iubeste? Cum intelegi ce vrea el cu adevarat sa spuna si care sunt gesturile care il dau de gol? Stim ca e greu sa iti dai seama, insa sunt 15 semne ca te iubeste cu adevarat si fara sa ascunda vreun secret in spatele actiunilor sale. Iata care sunt acestea.Foarte multe femei au trait clipe mai putin placute atunci cand vine vorba de dragoste. Multe dintre noi am fost ranite sau respinse, si atunci e mai usor sa te protejezi si sa renunti decat sa mai suferi o data.De aceea riscam sa pierdem din vedere dragostea adevarata. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, ti-am pregatit un ghid cu 15 semne ca te iubeste cu adevarat, dezinteresat si fara tertipuri.
Succes in a le descoperi!






1. E interesat de viata ta - intreaba mereu de familia, prietenii sau locul tau de munca. Chiar daca nu ii spui tu tot, el va insista sa afle mai multe despre tine.








2. Stie cum sa te faca sa zambesti si ce sa iti spuna pentru a te simti cu adevarat speciala. E genul de om care te inveseleste chiar si in cea mai posomorata zi.








3. E foarte dragastos, sensibil si atent la ceea ce simti. De fiecare data cand sunteti impreuna e atent la cum te simti si la ce iti place.








4. Te suna fara sa aibe un motiv anume si fara sa te intrebe ce faci sau cu cine esti. Simti din vocea lui ca te-a sunat pentru ca ii e dor de tine, nu pentru ca e gelos.








5. Vrea sa petreaca mult timp impreuna cu tine. Iti acorda toate clipele lui libere si va distrati de minune atunci cand sunteti impreuna.








6. Aduce in discutie subiecte pe care nu le-ar discuta cu altcineva. Are incredere in tine si iti marturiseste sentimentele lui in legatura cu mai multe aspecte ale vietii sale.








7. Face eforturi pentru a va intalni sau pentru a ajunga la un spectacol/eveniment la care tu ai insistat sa mergeti. Nu se plange niciodata ca pierde timpul cu tine.








8. Iti spune cat de minunata esti si cum il faci sa se simta. Te-a anuntat deja ca esti cel mai pretios lucru din viata lui.








9. Face lucruri mici si neasteptate care te fac sa intelegi cat de mult insemni tu pentru el. E mereu atent la detalii si stie ce iti place si ce nu.








10. Ii place sa stea aproape de tine, te tine de mana si te imbratiseaza de cate ori are ocazia. In plus, e mereu tandru cu tine chiar daca sunteti in public.








11. Alege cu atentie cadourile pentru tine si are grija ca cestea sa insemne ceva pentru tine.








12. Te ajuta chiar daca nu ii ceri ajutorul si accepta ca tu sa il ajuti la randul tau. In felul acesta sunteti o adevarata echipa.








13. Iti povesteste cum va arata viitorul vostru comun si te roaga sa il ajuti cand vine vorba de proiecte comune.








14. Iti spune "Te Iubesc" in clipe in care nu ar trebui sa faca asta.








15. Gesturile sale il dau de gol si stii sigur ca sentimentele lui sunt adevarate.