miercuri, 3 iunie 2009

Cele 5 teste ale relatiei stabile


Nu poti sa stii niciodata cine este cu adevarat cel de langa tine, dar sunt momente in care realizezi ca relatia voastra a ajuns la un punct stabil, cand ajungi sa il vezi pe cel de langa tine cu alti ochi. Iar aceasta revelatie o ai dupa ce realizezi ca iubitul tau a trecut toate testele.


Cum care teste? Testele unei relatii stabile!


Acele etape ale fiecarei relatii, care daca au fost trecute, ofera siguranta si responsabilitate. Sunt acele must-do-uri care iti vor schimba relatia si modul de a-l percepe pe cel de langa tine.


Pentru inceput, trebuie sa intelegi ca o relatie stabila nu se gaseste peste noapte. Nu te poti intalni cu un tip intr-un club, sambata seara, si sa fii sigura ca duminica la 7 aveti o relatie stabila (intre noi fie vorba, aia e doar un one-night-stand).


O relatie stabila implica multa munca, o doza substantiala de incredere si daruire din partea ambilor parteneri. Si totul va fi incununat cu succes daca atinge cele 5 etape/ teste/ scopuri (puteti sa le spuneti cum vreti).





1. Determinare



Trebuie sa stiti ce va doriti, unde vreti sa ajungeti si daca puteti sa faceti asta impreuna. Nicio relatie stabila nu va fi posibilia daca pasii vostri se indreapta spre cai diferite.Daca sunteti convinsi ca sunteti perechea ideala, atunci trebuie sa luptati (uneori cu voi insiva) pentru a ajunge acolo unde va doriti.

2. Planificare



Nimeni nu spune ca trebuie sa decideti data nuntii la doar cateva luni dupa inceperea relatiei. Dar daca vreti o relatie de durata, trebuie sa stabiliti un plan al relatiei.

Puteti decide ca dupa 6 luni sa va cunoasteti familiei, dupa 9 sa va petreceti toate vacantele impreuna, dupa 12 sa va mutati impreuna si dupa 36 sa va logoditi. Sau cam asa ceva. De exemplu, eu i-am cunoscut pe parintii lui Dragos dupa numai 2 saptamani...asa ca, asta depinde de fiecare relatie. Toate aceste etape ii vor face lui viata mai usoara si tie iti vor oferi siguranta unei relatii stabile.



3. Deschidere



Nici unul dintre noi nu e dispus sa se schimbe doar pentru ca celalalt vrea asta. Insa intr-o relatie, mai ales una stabila, compromisul pare a fi cheia succesului. Pentru a garanta convietuirea in termeni normali, trebuie sa fiti dispusi sa renuntati la unele obiceiuri si sa acceptati altele noi.Incercati sa fiti deschisi spre experientele si cunostiintele celuilalt, impreuna veti depasi toate problemele care apar din cauza diferentelor dintre voi.


4. Misterul



Aici e mai dificil. Trebuie sa fiti deschisi si sa nu pastrati secrete unul fata de celalalt. Mai mult, nu trebuie sa va mintiti si nu trebuie sa pastrati secrete legate de fostele relatii.Insa, la fel de adevarat e ca un dram de mister nu a omorat pe nimeni. Descoperirea celuilalt face parte din frumusetea convietuirii cu celalalt.

5. Finante



Banii sunt o problema majora a relatiilor stabile. Fie sunt prea multi si nu sunt cheltuiti cum unul dintre parteneri si-ar dori, fie sunt prea putini, fie unul castiga mai mult decat celalalt... sau Dumnezeu mai stie care sunt problemele, cert e ca banii fac subiectul multor dispute.Tocmai de aceea trebuie sa stabiliti cine si ce are in relatia voastra. Sfatul meu ar fi sa nu lasati totul "la comun", pentru ca certurile vor deveni o obisnuinta. El nu trebuie sa stie cat ai dat tu pe ultima pereche de pantofi, dar nici tu nu trebuie sa stii cat a costat ultima lui "jucarie" motorizata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu